امروز: چهارشنبه 19 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

والترگرپیوس و بسط معماری در آلمان

والترگرپیوس و بسط معماری در آلمان دسته: معماری
بازدید: 63 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 8983 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

والترگرپیوس و بسط معماری در آلمان

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

والترگرپیوس و بسط معماری در آلمان

آلمان در قرن نوزدهم

اشتغال به كارهای دستی برای مردم آلمان طبیعت ثانوی است . دوره تسلسل شكست و موفقیت در كمتر كشور اروپایی به اندازه آلمان سریع بوده است. فرهنگ رفیع آلمان در اواخر قرون وسطی بتدریح رو به زوال می رفت و در قرن هفدهم جنگ های سی ساله به اندازه یك قرن نیروی اقتصادی و سیاسی آلمان را فرسود . در اوائل قرن نوزدهم آلمان با ارتجاع سیاسی خون آوری روبرو بود كه با آزادی اقتصادی برای بسط تجارت و صنعت به شدت مخالفت می كرد .

تاخیر توسعه صنعت در آلمان: آزادی صنعتی كه به سال 1791 در فرانسه اعلام شد تا سال 1846 در پروس پذیرفته نگشت و به جنوب آلمان تازه به سال 1862 رسید. اما در انگلستان در دهه دوم قرن نوزدهم ماشین به اندازه ای جای كارهای دستی را گرفت كه این شكوه دچار بحران شد و در فرانسه به سال 1835 دستبافان اعلام كردند كه مشقتشان به حد نهایت رسیده است . در آلمان بر خلاف در این دوره كارهای دستی رونق گرفت و تعداد كارگاه های كوچك فزونی یافت.

در قرن نوزدهم تعداد ماشین های ریسندگی در هر كشور درجه صنعتی بودن آن كشور را به دقت نشان می داد . به سال 1865 در آلمان یك ، در فرانسه سه و در انگلستان هشت ماشین ریسندگی وجود داشت . در رشته های دیگر صنعت نیز انگلستان مقام اول را داشت  و چنانكه ‹‹ زمبارت ›› خاطر نشان كرده است حتی ساختن كشتی بخار و راه آهن به كمك انگلستان در آلمان معمول شد .

صنعت آمریكا نیز در نیمه اول قرن نوزدهم مراحل نخستین را می پیمود . اما تفاوت اساسی بین صنعت این كشور وآلمان این بود كه فقدان كارگر ماهر در آمریكا باعث شد  از آغاز ، ماشین به استقبال فراوان در آن كشور روبرو گردد .

رواج ناگهانی صنعت در آلمان ، به سال 1870 وضعیت را در آلمان تغییر داد و پیشرفت صنعت به سرعت و مداومت ادامه یافت . از آن پس، آلمان كه تا آن زمان معروف به كشاورزی و كارهای دستی بود نه تنها رو به صنعتی شدن پیش رفت بلكه رهبر عصر صنعت شد .

عدم توجه نخستین به صنعت و سپس پذیرش بی چون و چرای آن نتایج روانی فراوان حاصل آورد . عدم اطمینان عمیق كه در این دوره بر مردم آلمان مستولی بود خود را در معماری این كشور نشان داد . پیشرفت صنعتی در بسیاری از كشورهای اروپایی رواج داشت اما معماری هیچ یك از این كشورها در این زمان به اندازه معماری آلمان مغشوش و فاقد توازن درونی نبود. در عرصه هنر در آلمان هیچ چیز وجود نداشت كه شبیه كارهای ویلیام موریس در حدود 1860 در انگلستان باشد و یا آن را بتوان با كارهای مكتب معماری شیكاگو در حدود 1880 و یا نهضت هنر نو در حدود 1890 در بلژیك مقایسه كرد .

توجه به هنر بعد از سال 1900

در حدود سال 1900 در آلمان تغییر ناگهانی دیگری صورت گرفت . چنانچه گذشت در حدود دهه هشتم قرن نوزدهم آلمان مصروف بر این شد كه به سرعت خود را به پیشرفت صنعتی كشورهای دیگر برساند . اكنون به همان شدت كوشش می شد در عرصه هنر نیز جبران گذشته شود و درست در همین زمان بود كه موریس و راسكین تحسین بسیاری از مردم آلمان را برانگیختند و ‹‹ هانری وانده ولده›› كه به سال 1897 به آن كشور دعوت شد تا كارهای خود را به معرض نمایش گذارد با استقبال روبرو شد و نهضت جدید هم در آلمان و هم در اتریش ریشه گرفت . بعد از این زمان تا سی سال مردم آلمان از خود شوق فراوان برای آشنایی با عقائد خارجیان نشان دادند ، چاپ كتاب نفیسی درباره كارهای ‹‹ فرانك لوید رایت ›› در آلمان به سال 1910 فقط یكی از نشان های این اشتیاق است ، از این گذشته بین سالهای 1880 و 1890 در آلمان مانند بروكسل از كار نقاشان پیشرو نمایشگاه های متعدد برپا گشت و به معماران خارجی فرصت داده شد تا با شرایط مساوی با همكاران آلمانی خود در این كشور بكار مشغول شوند .

كارگاه ‹‹ بهرنس›› مهمترین كارگاه معماری در آلمان بود و سه تن از بزرگترین معماران معاصر ‹‹ میس ونده رو ›› و ‹‹ گروﭘﯿوس›› و ‹‹ لوكوربوزیه›› ( فقط پنج ماه ) شاگرد وی بوده اند.

جمعیت هنری ‹‹ ورك بوند›› آلمان، 1907

همه ی كوششهای مردم آلمان كشوری كه در طی سی سال ثروتمند گشته به جاده ترقی افتاده بود،در جمعیت هنری ‹‹ ورك بوند›› كه به سال 1907 در مونیخ تاسیس شد و می توان آن را قلب هنر آلمان نامید تمركز یافت و هدف اصلی آن را رفعت هنر و ایجاد وحدتی از هنر ، كارهای دستی و محصولات صنعتی بود.

پرستیژ جدید معمار

به سال 1929 دولت آلمان از طریق ‹‹ ورك بوند ›› طرح ‹‹ پاویون›› آلمان را در نمایشگاه بارسلون اسپانیا به عهده ‹‹ میس ون دررو›› گذاشت و به سال 1930 ‹‹ گروپیوس›› مامور گشت تنظیم نمایشگاه آلمان را در پاریس به عهده بگیرد و بدین طریق معمار مقام تازه ای احراز كرد و در كار خود استقلال كامل یافت . استقلال كامل بدین معنی كه تا این زمان چنانكه در بعضی كشورها هنوز معمول است رسم بود معمار تابع نظریات صاحب كار و یا مقاطعه كار باشد اما از این پس این حقیقت مسلم شد كه معمار در شكل دادن به زمان خود سهمی موثر دارد و در كار استقلال یافت .

جهت دریافت فایل کامل والترگرپیوس و بسط معماری در آلمان لطفا آن را خریداری نمایید


قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : والترگرپیوس و بسط معماری در آلمان , والترگرپیوس , بسط معماری در آلمان , معماری در آلمان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر