امروز: چهارشنبه 12 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی نگرش دانشجویان روان شناسی نسبت به بیماری ایدز

بررسی نگرش دانشجویان روان شناسی نسبت به بیماری ایدز دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 82 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 37 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 44

بیماری « نارسایی سیستم مصونیت بدن در مقابل میكروبها» را در زبان انگلیسی به طور خلاصه ایدز می گویند

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

بررسی نگرش دانشجویان روان شناسی نسبت به بیماری ایدز

چكیده

و ما اصابكم من مصیبه فبما كسب ایدیكم و بعفو عن كثیر (1)

«هر بلایی كه به شما می رسد به سبب آنچه است كه به دست خود كرده اید و حال آنكه خدا از بسیاری از كرده های شما در می گذرد.»[1]

در بهار سال 1980، پزشكان و اپیدمیولوژیست های مراكز  پزشكی در لوس آنجلس،  سانفرانسیسكو، و نیویورك به مركز كنترل بیماریهای (CDS) در آتلانتا 26 مورد ساركوم كاپوسی و 15 مورد پنومونی پنومویستین كارینی را در مردان هموسكشوئل جوانی كه قبلا سالم بوده اند گزارش نمودند. از نقطه مطالعات ایمونولوژیك. كلیه بیماران اختلال عمیق در انفوسیت های وابسته به تیفوس را نشان می دادند پس از تشخیص بیماری اولیه در این مبتلایان عفونت های شدید فرصت طلب دیگری نیز به طور مكرر مشاهده گردید.

بروز ساركوم كاپوسی، پنومونی پنومویستین كارینی و دیگر عفونت های سخت فرصت طلب در مردان هموكسكوئل جوان كه یك رویداد غیرمعمول تلقی گردید، دست یابی به پاسخ فوری را برای ضعف سلامت عمومی طلب نمود. گزارشات اولیه از این موارد در ماه ژوئن و جولای 1981 انتشار یافت.

مقدمه

بیماری « نارسایی سیستم مصونیت بدن در مقابل میكروبها» را در  زبان انگلیسی به طور

خلاصه ایدز  می گویند.

اما فرانسویها «سیدا» می خوانند و در آفریقا «بیماری لاغر كننده» و مركز پیشگیری  و كنترل بیماریها در امریكا در انگلستان بیماری «ایدز» را چنین تعریف می كنند:

سندرم نقصان اكتسابی «ایدز»

اكتسابی = یعنی مادرزادی نیست

ایمنی = نظام ایمنی بدنی

نقص = به خوبی كار نمی كند

عوارض= مجموعه علائم و عوارض

ایدز به عنوان یك بیماری كشنده با مختل ساختن سیستم دفاعی بدن آدمی را در رویارویی با انواع عفونت ها و سرطانها به آسانی به كام مرگ می كشاند. عامل این بیماری ویروس به نام (H.I.V) است و در واقع ایدز را با مرحله نهایی آلودگی به این ویروس یعنی هنگامی كه نظام دفاعی بدن به اندازه ای ضعیف شود كه شخص به عفونت های فرصت طلب و یا سرطانهای مختلف مبتلا شود در هنگام ورود ویروس مورد اشاره تا ظهور نشانی های بیماری ایدز ممكن است در این مدت عامل انتقال بیماری به دیگران باشد. عوارض و عواقب این ویروس مخرب و مهلك به همین جا ختم نمی‎شود: او بشریت و جامعه بشری را به دو پاره كرده است و از هر دو پاره قربانی می گیرد، 1- مبتلایان 2- كسانی كه هنوز مبتلا نشده اند. ترس از «ایدز» در میان مردم به ویژه آمریكا ارتباطات مردم را به هم ریخته آنها می ترسند با یكدیگر دست بدهند. یا از لیوان هم آب بخورند، یا با خیال راحت به رستوران بروند یا به دندان پزشك مراجعه كنند. دندان پزشك ها هم می ترسند. مبتلایان مطرود شده اند. هر جا كه ظاهر بشوند وحشت  و اضطراب می آفرینند. «یكی از آنها (كن میكز) بود. او كه مرگ را در برابر خود می دید از افكار عمومی تقاضا می‎كند یا ایدزها انسانی تر رفتار كنند و آنها را از خود طرد نكنند. او در سپتامبر 1986 مرد»

در سالهای اخیر كه به دنبال غفلت درازمدت، بشر با خطر جدی روبه رو گردیده و علیرغم به كارگیری تمام توان خود در این رویارویی نه تنها به پیروزی نرسیده بلكه همچنان شاهد گسترش دامنه این خطر در سراسر كره زمین است - اندیشه در ریشه یابی ها و ماهیت و چگونگی شكل گیری و مهار كرده این خطر یك ضرورت است  به همین سبب در زمان ما تقریبا در سراسر گیتی سازمانهای گوناگون آموزشی و پژوهشی بخش بزرگی از توان خودش را در این زمینه به خدمت گرفته اند. اما هنوز آدمی نتوانسته به اطمینان خاطر و آرامشی كه برخاسته از احساس امنیت در برابر تهاجم گسترده ویروس بیماری ایدز باشد داست یابد. درست است كه امروز تمام موارد ابتلاء به بیماری در بی بند  باری جنسی بالاترین سهم را در این مصیبت بزرگ و جهانگیر را دارد بعد او ریشه یابی سایر موارد نیز نشان می‎دهد كه غالباً آغازگر ابتلاء همین تبعیت از هوای نفس و شكستن حریم امر و نهی الهی بوده تدریجا از طرق دیگر مثلا استفاده از فرآورده های خونی یا وسایل تزریقی مشترك و مانند اینها افراد بی گناهی را از پای در آورده است.

طی مطالعات و تحقیقات بسیار وسیعی كه تا سال 1986 انجام یافته بود یافته های زیر در مورد این بیماری نوظهور یعنی ایدز به دست آمد.

ایدز یك بیماری مسری است. راههای سرایت آن از طریق مطالعات اپیدمیولوژی تجربی كشف گردید.

ایدز یك بیماری ویروس نوظهور است. مشخصات مولكولی ویروس به طور وسیله و م فصل مورد بررسی قرار گرفت و بسیاری از مجهولات این ویروس روشن شد.

آزمایشهای دقیق سرولوژی، ایمونولوژی و بیولوژی مولكولی برای تشخیص آن به وجود آمد.

اعضاء سلولهای هدف و همچنین بسیاری از اثرات ایمونولوژیكی ویروس برای آنها شناخته شد.

ولی در این تحقیقات وسیع علمی در موارد زیر ناكام مانده است:

  • تولید واكسن مؤثر
  • دارو یا معالجه مناسب

موضوع: موضوع پژوهش بررسی نگرش دانشجویان روان شناسی نسبت به بیماری ایدز می‎باشد.

ایدز به عنوان یك بیماری كشنده با مختل ساختن سیستم دفاعی بدن آدمی را در رویارویی با انواع عفونت ها و سرطانها به آسانی به كام مرگ می كشاند. عامل این بیماری ویروس به نام (H.I.V) است و در واقع ایدز را باید مرحله نهایی آلودگی به این ویروس یعنی هنگامی كه نظام دفاعی بدن به اندازه ایی ضعیف می‎شود كه شخص به عفونت های فرصت طلب و یا سرطانهای مختلف مبتلا شود. این بیماری از طریق ارتباط جنسی ، خون و فرآورده های خونی و از مادر به كودك منتقل می‎شود.

حال برای پژوهشگر این سئوالات را مطرح می‎شود كه :

1)     آیا روابط نامطولب جنسی یكی از عوامل انتشار بیماری ایدز است؟

2)     آیا معتادین تزریق یكی از عوامل انتشار بیماری ایدز است؟

3)     آیا عدم رعایت ارزشهای اخلاقی یكی از عوامل انتشار بیماری ایدز است؟

4)     آیا آمیزش جنسی یكی از راههای انتشار بیماری ایدز است؟

5)     آیا استفاده از فرآورده های خونی یكی از عوامل انتشار بیماری ایدز است؟

6)     آیا بین مشاوره كردن با بیماران مبتلا به ایدز و پیشگیری بیماری ایدز رابطه وجود دارد؟

7)     آیا فرد مبتلا به بیماری ایدز می‎تواند به كار خود ادامه دهد؟

8)     آیا بهترین راه پیشگیری افراد قرنطینه كردن مبتلا به ایدز است؟

9)     آیا همجنس بازان مسئول اپیدمی ایدز هستند؟

فایده و اهمیت تحقیق

«و اتقو فتنه لایتبن منكم خاصه» [2]

«از آن فتنه برحذر باشید كه تنها دامنگیر گروهی كه ستم كردند نمی‎شود»

با توجه به مسئله تهاجم فرهنگی و این كه  یكی از مشخصه های این تهاجم، روی محور مسائل جنسی دور می زند و از طرفی بیشتر از انحرافات جنسی نیز در بین گروههای نوجوان و جوان است و ضمن اینكه بیماری ایدز بیشترین قربانیان خود را در سراسر جهان از بین گروههای سنی 15 تا 24 سال تشكیل می‎دهد روی این اصل اهمیت این پژوهش در لزوم گسترش اخلاق و رعایت ارزشها و سنن الهی و هنجارهای اجتماعی نقش دارد. و باید از عوامل اجتماعی و انگیزه هایی كه باعث بروز این نابسامانی اجتماعی می‎شود جلوگیری كرد. و شاید بهای سنگینی كه بشریت به پای یك ویروسی ناچیز پرداختهو می پردازد برای بیدار كردن آدمی به ضرورت رعایت نسبت های الهی و آموزش های اخلاقی كفایت كند.

اهداف تحقیق

با توجه به گسترش سریع این بیماری در جهان به خصوص كشورهای جهان سوم من جمله كشور خودمان ایران و با توجه به عدم آگاه افراد جامعه از این بیماری و اینك هنوز واكسن این بیماری كشف نشده است لذا پیشگیری و آگاه كردن افراد جامعه از ضروریات به نظر می رسد.

اهدافی كه در این پژوهش مورد اهمیت است از این قرار است:

1)     كمك به آموزش بهداشت عمومی در سطح جامعه در نتیجه كاهش خطر آلودگی افراد.

2)     باید به عموم مردم در جریان ماهیت و خطرات حاصله از بی بند و باری روابط جنسی قرار گیرند. به خصوص نوجوانان كه بیشتری قربانیان ایدز را تشكیل می دهند.

3)     با آموزش كافی زدودن وحشت ناشی از بیماری ایدز و جلوگیری از زیانهای اغراق امیز آن.

4)     ارائه رساله ای برای پایان تحصیلی در زمینه روان شناسی در موضوعی كه در جامعه ما تحقیق آن جنبه ابتدایی داشته وباید روی آن خیلی زیادتر كار شود.

فرضیه تحقیق

1)     روابط نامطلوب جنسی یكی از عوامل انتشار بیماری ایدز است.

2)     معتادین تزریقی یكی از عوامل انتشار بیماری ایدز است.

3)     عدم رعایت ارزشهای اخلاقی یكی از عومال انتشار بیماری ایدز است.

4)     آمیزش جنسی یكی از راههای انتشار بیماری ایدز است.

5)     استفاده از فرآورده های خونی  یكی از عوامل انتشار ایدز است.

6)     بین مشاوره كردن با بیماران مبتلا به ایدز و پیشگیری بیماری ایدز رابطه وجود دارد.

7)     فرد مبتلا به بیماری ایدز می‎تواند به كار خود ادامه دهد.

8)     بهترین راه پیشگیری افراد قرنطینه كردن مبتلایان به ایدز است.

9)     همجنس بازان مسئول اپیدمی ایدز هستند.

متغییرها

در این تحقیق متغییرهای مستقل  و وابسته عبارتند از:

مستقل: بیماری ایدز

وابسته : نگرش دانشجویان كه شامل روابط نامطلوب جنسی - معتادین تزریقی- عدم رعایت ارزشهای اخلاقی - آمیزش جنسی - استفاده از فرآورده های خونی و همجنس بازان می‎باشد.

تعاریف عملیاتی

بیماری ایدز : HIV یك بیماری مسری و كشنده است كه از انسان به انسان قابل سرایت است این بیماری با مختل ساختن سیستم دفاعی بدن، آدمی را با انواع عفونت ها و سرطانها به آسانی به كام مرگ می كشاند و از بدو ورود به بدن انسان تا زمان مرگ می‎توان این ویروس كشنده HIV را منتقل كند.

نگرش نسبت به ایدز:

نمره ایی است كه دانشجو از طریق پرسشنامه مربوط به ایدز به دست می آورد.

مقدمه

بیماری ایدز اولین بار در سال 1981 میلادی در بین همجنس بازان آمریكا دیده شد در آن هنگام رسانه های گروهی مردم را از این بیماری خطرناك و كشنده آگاه ساختند.

در اوایل شیوع ایدز بسیاری از مردم جهان مخصوصا در جهان سوم،  فكر می كردند ایدز فقط یك بیماری در همجنس بازان است و فقط در كشورهای غربی وجود دارد. لیكن انتشار سریع آن در آمریكا و آمریكای جنوبی و افریقا و آسیا ثابت شد ایدز هیچگونه نژاد  - مرز - كشور - جنس و سنی را نمی شناسد و ایمن نمی گذارد. به نحوی كه اولین امواج اپیدمی در آمریكای شمالی و اروپای غربی و به دنبال آن خاور دور اروپای شرقی بنا به عقیده متخصصین بهداشت جهانی چهارمین موج همه گیری در خاور میانه و آسیای مركزی ظاهر خواهد شد.


جهت دریافت فایل بررسی نگرش دانشجویان روان شناسی نسبت به بیماری ایدزلطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی نگرش دانشجویان روان شناسی نسبت به بیماری ایدز , دانشجویان روان شناسی , طرح توجیهی بررسی نگرش دانشجویان روان شناسی نسبت به بیماری ایدز , بیماری ایدز , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه , روانشناسی , ایدز

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر