امروز: شنبه 8 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

نقش و جایگاه تجارت الكترونیكی در اقتصاد كشور

نقش و جایگاه تجارت الكترونیكی در اقتصاد كشور دسته: مدیریت
بازدید: 60 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 56 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 61

تجارت الكترونیك به معنای خرید و فروش كالاها، خدمات و اطلاعات از طریق شبكه‌های رایانه‌ای مثل اینترنت می‌باشد و یكی از ویژگیهای بارز اینترنت پوشش جهانی آن است و به همین دلیل شركت‌ها می‌توانند از طریق اینترنت فعالیتهای بازاریابی و صادراتی خود را گسترش دهند تجارت الكترونیكی روشی جدید جهت ورود و نفوذ به بازارهای بین‌المللی محسوب می‌گردد دو عامل كلیدی د

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

نقش و جایگاه تجارت الكترونیكی در اقتصاد كشور

چكیده

تجارت الكترونیك به معنای خرید و فروش كالاها، خدمات و اطلاعات از طریق شبكه‌های رایانه‌ای مثل اینترنت می‌باشد و یكی از ویژگیهای بارز اینترنت پوشش جهانی آن است و به همین دلیل شركت‌ها می‌توانند از طریق اینترنت فعالیتهای بازاریابی و صادراتی خود را گسترش دهند. تجارت الكترونیكی روشی جدید جهت ورود و نفوذ به بازارهای بین‌المللی محسوب می‌گردد. دو عامل كلیدی در پیشبرد صادرات، سرعت بالای انتقال اطلاعات به مشتریان ، و كاهش هزینه‌های بازاریابی می‌باشد كه این عوامل از طریق تجارت الكترونیكی به راحتی قابل حصول می‌باشند. دلایل موفقیت كشورهای توسعه یافته در تجارت الكترونیكی به دلیل دسترسی به دانش و فناوری نوین بودجه‌های هنگفت برای تحقیق و توسعه و وفور سرمایه، نیروی انسانی، متخصص، قوانین و مقررات منعطف، مدیریت پویا و ... می‌باشد. ولی در كشورهای در حال توسعه در این زمینه فاصله زیادی با كشورهای پیشرفته ایجاد شده است كه دلایل اصلی این شكاف عدم وجود زیرساخت‌های مناسب، آگاهی عمومی و فرهنگ استفاده از تجارت الكترونیكی است كه به آن شكاف دیجیتالی می‌گویند.

راهبردهای توسعه تجارت الكترونیكی : 1 ـ آگاه سازی 2 ـ دسترسی و زیرساختها 3 ـ مسائل قانونی و حقوقی 4 ـ حمایت از بخش خصوصی 5 ـ سیاستهای خاص بخشی 6 ـ دولت الكترونیكی 7 ـ بانكداری و پرداخت الكترونیكی و ...

در كشور جمهوری اسلامی ایران هم راهكارهای عملیاتی برای توسعه تجارت الكترونیكی مطرح شده كه عبارت است از : 1) طراحی سیستم جامع اطلاع رسانی تجاری 2) طراحی سیستم گواهی دیجیتال 3) امكان سنجی توسعه تجارت الكترونیكی در كشور 4) انجام طرح پیشگام 5) كمك به سایر دستگاه‌های دولتی و ... .

روند شتابان حجم تجارت الكترونیكی در جهان نشان دهنده تمایل و علاقه روز افزون بنگاه‌های اقتصادی و مصرف‌كنندگان به استفاده از تجارت الكترونیكی است. بدون شك توسعه كاربردی تجارت الكترونیكی یكی از حلقه‌های لازم برای افزایش كارآیی تجاری اقتصاد ملی است. تجارت الكترونیكی از مزایا و پیامدهای اقتصادی مهمی از قبیل گسترش بازار، كاهش قیمت، منابع تولید، ارتقای بهره‌وری، كاهش هزینه‌های مبادلاتی، ایجاد اشتغال و كاهش تورم برخوردار بوده و در رشد درون زای اقتصادی نقش مهمی دارد. از دیگر مزایای تجارت الكترونیك تحول مداوم در محصولات و شركتها  2 ـ تخصصی كردن شركتها در وظایف 3 ـ جایگزین كردن تجارت درون داده‌ها 4 ـ سازمان‌دهی مجدد 5 ـ كوچك سازی شركتها.

اثرات اقتصادی تجارت الكترونیكی شامل افزایش بهره‌وری و كاهش هزینه تولید، كاهش فشار بر قیمتها و حفظ تورم، ورود شركتهای تازه وارد جهت تأمین تقاضی فعلی، ایجاد محیطی پویا و خلاق، افزایش كسب و كارهای كاملاً جدید و فازی شدن مفهوم كشور. یكی از راههای اصلی و مؤثر در افزایش كارآیی فرایند صادرات تجارت الكترونیكی می‌باشد.

شروع بكارگیری و گسترش دولت الكترونیكی غالباً در جهت تغییرات در فرآیندهای دولتی است مانند تمركززدایی، بهبود كارآیی، اثربخشی و كاهش هزینه‌ها هدف راهبردی دولت الكترونیكی پشتیبانی دولت از همه طرح‌های در حال تعامل با دولت نظیر سایر دولت‌ها، بخش‌های دولتی دیگر، سازمان‌ها و شهروندان می‌باشد.

XML  یك استاندارد مهمی است كه به منظور توسعه سیستم‌های تجارت الكترونیك ایجاد شده است و بسیاری از مفاهیم تجارت الكترونیك را تحت پوشش قرار داده است. بخش صنعت استراتژیها و فرآیندهای تجارت الكترونیك بین واحدهای تجاری را برای پشتیبانی و توسعه محصولات خدمات ومشاركت به كارگیری است. پایه و اساس هر سیستم تجارت الكترونیك بین واحدهای تجاری اكسترانت می‌باشد. یك دروازه برای ورود برای بازدیدكنندگان خارج از سازمان به وجود آورده و آنها را قادر می‌سازد تا به صورت كنترل شده به بخش‌های اطلاعاتی مجاز دسترسی داشته باشند. شبكه‌های خصوصی مجازی یكی دیگر از روشهای ایجاد امنیت در ارسال اطلاعات بین نقاط مختلف شبكه‌های تجارت الكترونیك بین واحدهای تجاری می‌باشد. واحدهای تجاری از زنجیره‌ی تأمین به منظور بهبود جایگاه رقابتی خود در بازار استفاده می‌نمایند و دروازه‌های ورود به اینترنت در حوزه تجارت الكترونیك بین واحدهای تجاری سریعاً در حال رشد و توسعه می‌باشد. هنگام توسعه‌ی یك شبكه تجاری باید چگونگی قیمت‌گذاری محصولات، بسته بندی توزیع، تحویل و پشتیبانی از آنها نیز مورد بررسی دقیق قرار گیرد. توسعه شبكه‌های تجاری نیازمند تفكر دقیق و حركت‌های هوشمندانه است. فعالیتهای تجارت الكترونیك بین واحدهای تجاری به عنوان بزرگترین بخش بازار باقی خواهد ماند و در حال حاضر نشانه‌ای برای توقف این حركت وجود ندارد. با توجه به آثار مثبت و شگرفی كه تجارت الكترونیكی در تسهیل، تسریع و كاهش هزینه مبادلات تجاری و اقتصادی دارد به نظر می رسد كه قانونمند كردن این پدیده نو در كشور ما نیز كاملاً معقول و دارای توجیه منطقی است. برای هماهنگی و همپایی با رشد و توسعه جهانی پذیرش و قانونمند كردن پدیده‌های جدید علمی، صنعتی و تنظیم روابط در قلمروهای نوین یك الزام گزیر ناپذیر است. نقش حیاتی تكنولوژی اطلاعات و ارتباطات در نظام كشور، نیاز به ایجاد یك محیط دوستانه، اطلاعات كه در دسترس بودن، تنوع و توان ایجاد تولید است و خدمات تكنولوژی اطلاعات و ارتباطات را تقویت و تضمین می‌كند.

به طور خلاصه هدف تجارت الكترونیك ساده سازی انواع داد و ستدها، مذاكرات، ترتیبات، توافقات، قراردادها و مبادلات داخلی و بین‌المللی و نیز ذخیره اطلاعات به شیوه الكترونیكی و نوری و همچنین سایر روشها، طرق، وسایل و تكنولوژی‌ها، با هدف شناسایی اصالت و اعتبار اسناد الكترونیكی مربوط به این فعالیتها و ترویج استفاده همگانی از داد و ستد الكترونیك در دولت و كل جامعه است.

روش تحقیق بنیادی

مقدمه :

در طول تاریخ زندگی بشر نوآوری‌هایی پدید آمده‌اند كه تحولات عظیمی را موجب گردیده و تأثیرات وسیعی را در پی داشته‌اند. یكی از نوآوری‌های بسیار حیاتی، به كارگیری شبكه‌های رایانه‌ای و در نهایت اینترنت در امور تجاری و بازرگانی می‌باشد.

امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشورهای مختلف قرار گرفته است. تجارت الكترونیكی یكی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. تجارت الكترونیكی یكی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. تجارت الكترونیكی انقلابی در شیوه‌ها و رویه‌های تجاری گذشته ایجاد كرده و سرعت و صرفه‌جویی را در بهترین وجه جامعه عمل پوشانده است. در محیط الكترونیكی فاصله‌های جغرافیایی و محدودیت‌های زمانی و مكانی منتفی و مبادلات تجاری بر پایه اطلاعات الكترونیكی انجام می‌شود. تجارت الكترونیكی با رفع موانع فرا روی تجارت بین‌المللی روند تجارت جهانی را تسریع می‌نماید.

تجارت الكترونیكی از مزایا و پیامدهای اقتصادی مهمی از قبیل گسترش بازار، كاهش قیمت منابع تولید، ارتقای بهره‌وری، كاهش هزینه‌های مبادلاتی، ایجاد اشتغال وكاهش تورم برخوردار بوده و در رشد درون‌زای اقتصادی نقش محوری دارد.

اكنون كه در عصر پیشرفتهای قابل ملاحظه در تكنولوژی اطلاعات و ارتباطات قرار داریم، شركت‌ها و كشورها برای كسب موفقیت در میدان رقابت و افزایش صادرات خود ناگزیر از مجهز شدن به ابزارهای تكنولوژی و روی آوردن به تجارت الكترونیكی می‌باشند.

تجارت الكترونیكی نیز حاصل پیشرفت فناوری اطلاعات است كه امروزه در دنیای كسب و كار با اقبال فراوان روبرو شده است. اما در زمینه‌ی توسعه و به كارگیری این فناوری در كشورهای در حال توسعه و از جمله ایران، فاصله زیادی با كشورهای پیشرفته ایجاد شده است. عدم وجود زیرساخت‌های مناسب، آگاهی عمومی و فرهنگ استفاده از تجارت الكترونیكی در كشور، به ویژه در میان فعالان بخش بازرگانی را می‌توان از دلایل اصلی شكاف دیجیتالی برشمرد. هدف از پیاده‌سازی تجارت الكترونیكی جهت توسعه صادرات كالا و خدمات می‌باشد و با راه‌اندازی كسب و كار الكترونیكی و همچنین با فراهم سازی زمینه صادرات و تجارت الكترونیكی امكان مبادله بین‌المللی كالاها و خدمات ایجاد می‌گردد. امیدواریم با بهره‌گیری از تجارت الكترونیكی در بهبود روند توسعه و افزایش صادرات رفاه، امنیت و آزادی برای مردم عزیز میهن‌مان فراهم شود.

امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشورهای مختلف قرار گرفته است. تجارت الكترونیكی یكی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. ظهور اینترنت و تجاری شدن آن در دهه‌های اخیر شیوه‌های سنتی تجارت را متحول نموده است. تجارت الكترونیكی با رفع موانع فراروی تجارت بین‌الملل روند تجارت جهانی را تسریع می‌نماید.

تجارت الكترونیكی از مزایا و پیامدهای اقتصادی مهمی از قبیل گسترش بازار، كاهش قیمت منابع تولید، ارتقای بهره‌وری، كاهش هزینه‌های مبادلاتی، ایجاد اشتغال و كاهش تورم برخوردار بوده و در رشد درون‌زای اقتصادی نقش محوری دارد.

تعریف تجارت الكترونیك

خرید و فروش كالاها، خدمات و اطلاعات از طریق شبكه‌های رایانه‌ای نظیر اینترنت. بسیاری تجارت الكترونیكی را فقط شامل مبادله پول، كالا و خدمات از طریق شبكه‌های الكترونیكی می‌دانند در حالی كه برخی دیگر در اشاره به تجارت الكترونیكی آن را شامل انجام فعالیتهای تجاری از طریق شبكه‌های الكترونیكی دانسته‌اند، كه با هدف نهایی یك مبادله صورت گیرد.

زیر ساختار فناوری

زیر ساختار سرمایه‌ای

نقش تجارت الكترونیكی :

روند رو به رشد استفاده از اینترنت و ابزارهای الكترونیكی و منافع حاصل از آن موجب دگرگونی اساسی فرآیندهای بازرگانی در سازمان‌ها و مؤسسات مختلف گردیده است. یكی از ویژگی‌های بارز اینترنت پوشش جهانی آن است و به این دلیل شركت‌ها می‌توانند از طریق اینترنت فعالیت‌های بازاریابی و صادراتی خود را گسترش دهند. از این رو می‌توان گفت اینترنت ابزاری استراتژیك در فرآیند صادرات كالا و خدمات تلقی گردیده و روشی جدید جهت ورود و نفوذ به بازارهای بین‌المللی محسوب می‌گردد.

تجارت الكترونیكی به شركت‌ها اجازه می‌دهد تا با هزینه كمتر، بازارهای بیشتری را تحت پوشش فعالیتهای خود قرار دهند و اطلاعات بیشتری را در رابطه با وضعیت بازار، تأمین كنندگان، مشتریان و رقبا كسب نموده و بكارگیری مدل‌های استاندارد، پیشنهادات خود را هر چه بیشتر با خواسته مشتریان منطبق نمایند. بنابراین «كاهش هزینه‌های بازاریابی» و « سرعت بالای انتقال اطلاعات به مشتریان » كه دو عامل كلیدی در پیشبرد صادرات محسوب می‌شوند و از طریق تجارت الكترونیكی به راحتی قابل حصول می‌باشند. حركت یك بنگاه بسوی استقرار و بكارگیری تجارت الكترونیكی مستلزم طی مراحلی است كه به واسطه آنها شركت زیر ساختهای لازم را برای انجام فعالیتهای خود به صورت الكترونیكی فراهم می‌آورد. با توجه به اهمیت صادرات كالاهای غیر نفتی و خدمات در كشور، ارائه الگوی تجارت الكترونیكی با توجه به فرآیند صادرات می‌تواند نقش بسزایی در دست‌یابی به این مهم ایفا نماید.

در حال حاضر، تجارت جهانی اهمیت اقتصادی زیادی برای بسیاری از كشورها دارد و به همین دلیل آنها سعی دارند فعالیتهای تجاری جهانی را در جهت منافع خود تحت كنترل قرار دهند. از این رو كشورهای جهان به وسیله شبكه اقتصادی كشورهای مختلف جهان و چگونگی ایجاد این روابط و كاربردهای سیاسی آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تجارت بین‌المللی نه تنها نقش عمده‌ای در جهان ایفا می‌كند بلكه یكی از سریع‌ترین و بالاترین نرخ‌های رشد را در میان سایر فعالیتهای اقتصادی دارد.

بیان موضوع و ضرورت انجام تجارت الكترونیكی

كشورهای توسعه یافته به دلیل فراهم بودن امكانات زیربنایی سهم بالایی از مبادلات الكترونیكی را به خود اختصاص داده‌اند. تجارت الكترونیكی با عنوان مهم‌ترین محصول و زاییده فناوریهای نوین می‌تواند فرصت مناسبی برای كشورها در مبادلات تجاری داخلی و بین‌المللی ایجاد كند در این میان كشورهای توسعه یافته به دلیل وجود بسترهای لازم موفق‌تر عمل كرده‌اند. عواملی چون دسترسی به دانش و فناوری نوین، بودجه‌های هنگفت برای تحقیق و توسعه، وفور سرمایه، نیروی انسانی متخصص، قوانین و مقررات منعطف، مدیریت پویا و غیره از دلایل موفقیت كشورهای توسعه یافته در تجارت الكترونیكی است.

اما در كشورهای در حال توسعه و از جمله ایران در این زمینه فاصله زیادی با كشورهای پیشرفته ایجاد شده است. عدم وجود زیر ساخت‌های مناسب، آگاهی عمومی و فرهنگ استفاده از تجارت الكترونیكی در كشور، به ویژه در میان فعالان بخش بازرگانی را می‌توان از دلایل اصلی شكاف دیجیتالی نامید. در این میان بهره برداری از تجربیات كشورهای پیشرو در زمینه تجارت الكترونیكی از اهمیت فوق العاده ای هم در حوزه اجرا و هم در حوزه تحقیق برخوردار است. لكن فقدان یك متولی متمركز به منظور شناسایی این تجربیات و مستند سازی آن این كار را به اقدامات پراكنده در زمان‌های مورد نیاز محدود نموده است.

جهت دریافت فایل نقش و جایگاه تجارت الكترونیكی در اقتصاد كشور لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : نقش و جایگاه تجارت الكترونیكی در اقتصاد كشور , دانلود نقش و جایگاه تجارت الكترونیكی در اقتصاد كشور , مدیریت , تجارت الكترونیكی در اقتصاد كشور , تجارت الكترونیكی , تجارت الكترونیكی , صنعت IT , پاركهای فناوری اطلاعات , اكسترانت , واحدهای تجاری , XML

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر