امروز: شنبه 8 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی مدیریت در صنعت IT

بررسی مدیریت در صنعت IT دسته: مدیریت
بازدید: 90 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 69 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 75

نو پا بودن صنعت فناوری اطلاعات در ایران و وجود پتانسیل بسیار بالا از متخصصان و همچنینAppDataLocalTempRarDIb0709پروژه مدیریتIT Managementمدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات_files2gif سازمانها و موسسات بزرگ اقتصادی در کشور زمینه مناسبی را برای توجه جدی به توسعه تخصص ها و زیرساختهای فناوری اطلاعات فراهم کرده است

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

بررسی مدیریت در صنعت IT

نو پا بودن صنعت فناوری اطلاعات در ایران و وجود پتانسیل بسیار بالا از متخصصان و همچنین../AppData/Local/Temp/Rar$DIb0.709/پروژه مدیریت/IT Managementمدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات_files/2.gif سازمانها و موسسات بزرگ اقتصادی در کشور زمینه مناسبی را برای توجه جدی به توسعه تخصص ها و زیرساختهای فناوری اطلاعات فراهم کرده است. با توجه به این موضوع که امروزه سلامت و رشد اقتصادی ملت ها ارتباط مستقیمی با سطح مهارتهای آنها در فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد، لذا به جاست که با گسترش بستر های علمی و تحقیقاتی زمینه های فکری و فرهنگی توسعه فناوری اطلاعات را فراهم کنیم. توسعه زیر ساختهای فناوری اطلاعات امری است که به مرور به وقوع خواهد پیوست و در این میان مسائلی چون توسعه آموزشی وتوسعه فرهنگی که هر دو از لوازم جوامع دانش مدار هستند جای توجه و تعمق بسیار دارند. فناوری اطلاعات به عنوان دانش و به عنوان صنعت از درجه کار آفرینی بالایی برخوردار است و در نتیجه بهره گیری مناسب و توسعه مدیریت شده آن در ایران می تواند اثرات سودمندی در پیکره اقتصادی کشور ما داشته باشد. در این مقاله سعی خواهیم کرد چالش های مدیریتی را در عرصه فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار دهیم .


قابلیت هاى فناورى اطلاعات

در گفت و گو با فریدون قاسم زاده (عضو هیأت علمى دانشگاه صنعتى شریف)
خبرنگار: یوسف ناصرى

 منبع: روزنامه ایران

فناورى اطلاعات (Information Technology) به عنوان یكى از سه فناورى نوین متحول كننده در سالیان اخیر است. این فناورى كاربردها و قابلیت هایى دارد كه تا حد زیادى از دید ما مغفول مانده و یا حداقل شرایط لازم را فراهم نیاورده ایم تا از این قابلیت ها بهره گیریم. در گفت و گو با دكتر فریدون قاسم زاده، استاد دانشگاه صنعتى شریف به سطح و میزان استفاده جامعه ما از این دستاورد بشرى توجه شده است. گفت و گو با او درپى مى آید. فناورى اطلاعات به همراه سایر فناورى هاى نوین درتحول و پیشرفت جهان، نقش مهمى ایفا كرده است. در این زمینه، فناورى اطلاعات از ابتدا تاكنون چه روندى را تجربه كرده كه هم اینك گفته مى شود، انقلاب اطلاعاتى به وقوع پیوسته است؟

به طور كلى عملكرد سازمان ها اعم از بنگاههاى اقتصادى و دولت ها كه وظایف ملى را به عهده دارند، با دو عنصر اثر بخشى (Effectiveness) و كارایى (Efficiency) ارزیابى مى شود. اثربخشى به این معنا است كه یك سازمان به اهداف ازپیش تعیین شده دست یابد.

براى مثال ممكن است هدف یك شركت خودروسازى تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال باشد. اگر این شركت به این سطح از تولید برسد، اثربخشى آن صددرصد است. تحقق آن هدف، شرط لازم است ولى شرط كافى نیست. شرط كافى این است كه این شركت بتواند محصولاتش را با قیمت مناسب به بازار عرضه كند. اگر دراین زمینه هم شركت مذكور موفق عمل كند از كارایى لازم برخوردار است.

جالب است بدانید تئورى هاى نوین مدیریت صرفاً به این دو عنصر اكتفا نمى كنند. بنابراین بعد سومى هم مطرح مى شود كه با استفاده از متدولوژى علمى جدیدى طراحى شده و به آن كارت امتیازى متوازن یا (B.S.C) Balanced Score Card مى گویند. اگر ما براى تحقیق و توسعه بودجه اختصاص ندهیم، آموزش و رفاه افراد سازمان را نادیده بگیریم، به دلیل كاهش هزینه در كوتاه مدت، كارایى خود را افزایش داده ایم ولى در درازمدت رقبایى كه به آن موارد توجه كرده اند، محصولات جدیدى عرضه كرده و محصول ما را منسوخ مى كنند. از این رو، امروزه مدیران با استفاده از كارت امتیازى متوازن كه در

دانشگاه هاروارد توسعه داده شده، سعى مى كنند بین اهداف فردى، گروهى و سازمانى و اهداف كوتاه مدت، میان مدت و درازمدت سازگارى ایجاد كنند.

در اینجا باید پرسید، فناورى اطلاعات چه نقشى دراین میان دارد. اولین بار در اواسط قرن بیستم فناورى اطلاعات توسط شركت هاى بزرگى مثل «آى.بى.ام» مطرح شد و تولید نرم افزارهایى كه كارایى سازمان را بالا ببرد در دستور كار قرار داشت.
به همین دلیل نرم افزارهایى مانند سیستم انباردارى و سیستم پرداخت حقوق و دستمزد و یا سیستم حسابدارى عرضه شد. با استفاده از این نرم افزارها هزینه سازمان كاهش یافته و درنتیجه كارایى آن افزایش مى یافت.
در مرحله دوم حیات فناورى اطلاعات موضوع اثربخشى موردتوجه قرارگرفته و استفاده از این فناورى براى افزایش احتمال دسترسى به اهداف مطرح مى شود و سیستم هاى اطلاعاتى جدیدى مثل سیستم هاى پشتیبانى تصمیم
(DSS) و سیستم هاى خبره (ES) براى كمك به مدیران و تحلیلگران ارائه مى شود. یك پزشك با استفاده از یك سیستم خبره مطمئن مى شود كه درجریان مداواى بیمار موردمهمى از قلم نمى افتد.

در سالهاى آخر قرن بیستم فناورى اطلاعات وارد مرحله سوم عمر خود شده و با ورود سیستم هاى اطلاعاتى استراتژیك، تحولى عظیم به وقوع پیوست.

در این مقطع، وضعیت به گونه اى شده كه سازمان ها بدون استفاده از این نوع سیستم ها قادر به رقابت نیستند و درنتیجه بى توجهى به آن، بعضاً دچار اضمحلال مى شوند.

دراجلاس سران كشورهاى جهان كه به ابتكار سازمان ملل و به مناسبت آغاز هزاره سوم برگزارشد، «اعلامیه هزاره» به تصویب رسید و بر نقش سازنده توسعه و ریشه كنى فقر تأكید شد. در سال ۲۰۰۱ مجمع عمومى سازمان ملل در اعلامیه اى، خواستار برگزارى اجلاس سران درمورد جامعه اطلاعاتى شد و براستفاده از فناورى اطلاعات در تحقق اهداف یادشده تأكیدكرد. درعرصه عمومى فناورى اطلاعات چه سیرى را پیمود كه رسیدن به معیارهاى جامعه اطلاعاتى تبدیل به دغدغه همه كشورها شد؟

استفاده از محاسن فناورى اطلاعات در گذشته به دلیل هزینه بسیار بالاى كامپیوترها عمدتاً مورداستفاده شركت هاى بزرگ و متوسط بود. پروژه اینترنت هم ابتدا با مقاصد نظامى شروع شده و سپس مورداستفاده دانشگاهها قرارگرفت و در ابتدا هیچگونه مصرف تجارى درنظرنبود. درآن زمان كسانى قادر به استفاده از اینترنت بودند كه تحصیلات كامپیوترى داشته و اصولاً براى جلوگیرى از فروپاشى شبكه به دلیل كمبود عرضه پهناى باند، استفاده از اینترنت در كار تجارى ممنوع بود. اما وقتى كه «وب» ابداع شد و اینترنت كاربرد عمومى پیداكرد تحول عظیمى به وقوع پیوست. با این ابداع كه اواسط دهه ۱۹۹۰

توسط آقاى تیم برنرز لى (Tim Berners-Lee) صورت گرفت، استفاده از اینترنت به دلیل سهولت به تجارت و مدارس و مهدكودك ها سرایت كرد.

این، ورود به عصر جدید را بشدت افزایش داد. عصرى كه به آن عصر اطلاعاتى یا جامعه اطلاعاتى مى گوییم. قبل ازاختراع آقاى گوتنبرگ هم، تكثیر كتاب ازطریق دست نویسى صورت مى گرفت ولى با اختراع صنعت چاپ، دیگر نیازى به تكثیر ازطریق دست نویسى نبود. ما در عصر اطلاعات مى توانیم یك فایل الكترونیكى از محتواى موردنظر درست كنیم و میلیون ها نفر از آن در آن واحد استفاده كنند، بدون اینكه نیازى به تكثیر داشته باشیم و یا با قطع درختان به محیط زیست صدمه واردكنیم. ما وارد عصرى شده ایم كه هركسى از هرجایى، در هر زمانى مى تواند اكثر كارهایى را كه قبلاً باید در عالم فیزیكى با دشوارى انجام دهد در عالم مجازى به سهولت همان كار را انجام دهد. این تغییر ناگهانى و درواقع یك انقلاب در زندگى بشر است. زیرا به سرعت، شكل زندگى بشر را تغییر داده است.

در جامعه اطلاعاتى، ما مى توانیم وقتى درخانه مان هستیم ازطریق اینترنت از حساب خودمان در بانك پولى برداریم، قبض آب و برق و تلفن خود را پرداخت كنیم و نیازى به مراجعه به بانك نداشته باشیم. حتى مى توانیم در هر ساعت از شبانه روز و حتى روزهاى تعطیل اقدام به دریافت خدمات از دولت ازجمله اخذ ویزا كنیم و یا در هر زمان كه بخواهیم از بازار بورس، سهام دلخواه را بخریم.

در سال ۱۹۹۵ دركل جهان فقط چندهزار سایت وجود داشت و كلمه تجارت الكترونیكى (E_Commerce) به مفهوم امروزى آن ابداع نشده بود. اصطلاح تجارت الكترونیكى امروزه به این دلیل رایج شده كه اینترنت تجارت از این طریق را دراختیار عموم مردم قرارداده است.

اصطلاح دولت الكترونیكى ( E_Government) حدوداً در سال ۲۰۰۰ ابداع شد. برخى از كشورهاى توسعه نیافته تصور مى كردند دولت الكترونیكى دولت آلترناتیوى است كه باید با آن مقابله كنند اما بعدها فهمیدند دولت الكترونیكى به مفهوم ارائه اطلاعات و خدمات به مردم ازطریق فناورى اطلاعات است. كشورهایى كه زمینه فرهنگى، فنى و زیرساختى لازم را به وجود آورده بودند به سرعت پیشرفت كردند ولى متأسفانه این اتفاق در بسیارى ازكشورها همچون كشور ما رخ نداد.
به اعتقاد من اگر مى توانستیم با امكانات موجود به اندازه صد واحد پیشرفت كنیم، امروز كمتر از
۱۰ واحد پیشرفت كرده ایم و درنتیجه هرچند در بعد زیرساخت ها ضعف هاى جدى وجود دارد ولى عدم پیشرفت ما بیشتر به مسائل مدیریتى برمى گردد تا زیرساخت ها.

مسأله مهم دیگر درخصوص اینترنت این است كه امروزه در كشورهاى توسعه یافته موضوع شكاف دیجیتالى پیش آمده است. زیرا كسانى كه دسترسى به اینترنت دارند، بیشتر از آن سود برده اند و درنتیجه فاصله بین فقیر و غنى افزایش پیداكرده است.

هیچ كشورى مایل نیست فاصله فقیر و غنى زیاد بشود چون این معضل باعث بى ثباتى حكومت مى شود. براین اساس كشورهاى توسعه یافته تدابیرى اندیشیدند تا فقرا و اقشار كم درآمد نیز بتوانند به اینترنت دسترسى پیدا كنند. در دهه گذشته عرصه جهانى و بین المللى هم شكاف دیجیتالى میان كشورهاى مختلف تشخیص داده شد. این شكاف دیجیتالى موضوع بسیارى از سمینارها و كنفرانس ها در سراسر جهان شد. ماحصل این مباحث این بود همانطور كه شكاف بین فقیر و غنى عامل بى ثباتى حكومت ها و كشورها مى شود، به همین ترتیب، شكاف بین كشورهاى فقیر و غنى در جهان باعث بى ثباتى در عرصه جهانى مى شود و باید براى رفع آن تدابیرى اتخاذ شود. به مصلحت نظام بین المللى هم نیست كه یك كشور، بسیار فقیر و كشورى دیگر بسیار غنى باشد.

جهت دریافت فایل بررسی مدیریت در صنعت IT لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی مدیریت در صنعت IT , دانلود بررسی مدیریت در صنعت IT , مدیریت , فناورى اطلاعات , مدیریت فن آوری اطلاعات , سیستم های اطلاعات مدیریت , , IT , مدیریت در صنعت , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر