امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی وضعیت فروش محصولات چرمی‌ سبک (داخلی – خارجی)

بررسی وضعیت فروش محصولات چرمی‌ سبک (داخلی – خارجی) دسته: اقتصاد
بازدید: 57 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 154 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 196

كشور ایران به دلیل داشتن انواع پوست بز و گوسفند از تولید كنندگان عمده پوست و چرم سبك محسوب می‌شود و به علت آب و هوای نیمه خشك پوست گوسفند و بز ایران از مرغوبیت بالایی برخوردار است ولی متأسفانه دامداران كشور به دلیل كم ارزش قلمداد نمودن پوست و پشم و اینكه نوع تغذیه در ایران بیشتر به گوشت گوسفند اختصاص دارد و همچنین به علت نداشتن آگاهی و انگیزه لازم

قیمت فایل فقط 8,900 تومان

خرید

بررسی وضعیت فروش محصولات چرمی‌ سبک (داخلی – خارجی)

بیان موضوع یا تعریف مسأله:

كشور ایران به دلیل داشتن انواع پوست بز و گوسفند از تولید كنندگان عمده پوست و چرم سبك محسوب می‌شود و به علت آب و هوای نیمه خشك پوست گوسفند و بز ایران از مرغوبیت بالایی برخوردار است ولی متأسفانه دامداران كشور به دلیل كم ارزش قلمداد نمودن پوست و پشم و اینكه نوع تغذیه در ایران بیشتر به گوشت گوسفند اختصاص دارد و همچنین به علت نداشتن آگاهی و انگیزه لازم جهت حفظ و حراست از این ثروت ملی، توجه لازم را مبذول نمی‌دارند و از سالیان گذشته انواع پوست، سالامبور و محصولات نیمه ساخته چرمی‌از كشور ما با دیدگاه سنتی صادر گردیده است كه عمده صادرات ایران بر حسب آمار موجود مختص به صدور سالامبور و كراست بوده است و این در حالی است كه می‌توان ارزش افزوده زیادی را از طریق تولید محصولات ساخته شده چرمی‌به وجود آورده و به تبع آن درآمد ارزی بالایی را تحصیل نمود. بویژه اینكه محصولات چرمی‌از تنوع بالایی برخوردار بوده به نحوی كه تنوع این محصولات بالغ بر 60 نوع می‌گردد و هر ساله در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی نمایشگاههای محصولات چرمی‌به نمایش گذاشته می‌شود كه متأسفانه نقش كشور ما علی رغم امكانات بالقوه و بالفعل در این نمایشگاهها بسیار كم رنگ می‌باشد، برای مثال در سال 1376 در نمایشگاههای جهانی چرم و البسه چرمی‌در پاریس و بولونیا ایتالیا و بارسلون اسپانیا و دوسلدورف آلمان در كنار كشورهای پیشرفته جهان، كشورهای تركیه، هندوستان، پاكستان، بنگلادش، اتیوپی و بوركینافاسو دارای چندین غرفه بودند ولی هیچ اثری از محصولات و صنعتگران ایران و پرچم مقدس جمهوری اسلامی‌ایران نبود.

قطعاً وجود چنین نقیصه ای برایند عوامل متعددی است كه شناخت آنها و بویژه حركت در جهت رفع موانع، این امكان را فراهم خواهد ساخت تا به گونه ای شایسته استعداد و ظرفیت های خود را در صحنه بین الملل عرضه نماییم.

پژوهشگر در این تحقیق، به دنبال تبیین و تحلیل متغیرها و عواملی است كه صادرات محصولات كشور را چه به صورت مثبت و چه منفی، تحت تأثیر قرار می‌دهند و از این طریق ضمن بیان این عوامل، راه كارهای مناسب جهت بهبود و ارتقاء صادرات محصولات چرمی‌را پیشنهاد خواهد كرد. در واقع مسأله اصلی تحقیق این است كه موانع موجود بر سر راه صادرات محصولات چرمی‌سبك شناسایی شده و گامهایی را كه در جهت رفع این موانع می‌توان برداشت تعیین كرد.

هدف از مطالعه موضوع:

1-      دستیابی به تصویر وضعیت موجود به ویژه ترسیم مسائل و مشكلات تولید كنندگان و صادر كنندگان محصولات چرمی‌سبك.

2-      كمك به سیاست گذاران در امر صادرات و فروش محصولات چرمی‌و توجه بیشتر به ارزش افزوده ای كه از این طریق بدست خواهد آمد.

3-      فراهم آوردن مبنایی برای مراجعه استفاده كنندگان در زمینه صادرات و فروش محصولات چرمی‌به دلیل اطلاعات جمع آوری شده در این خصوص.

4-      جلب توجه دست اندركاران تولید و صادرات محصولات چرمی‌سبك به ضرورت تحول در بینش و شیوه های انجام كار.

ضرورت انجام تحقیق:

متأسفانه پوست به عنوان یك ماده اولیه ارزشمند مورد بی لطفی قرار گرفته است و قرنها توسط افراد خواص با دیدگاه سنتی و صرفاً برای منافع كوتاه مدت و بدون توجه به ارزش افزوده زیادی كه می‌تواند ایجاد نماید صادر گردیده است و به تبع آن صنعت چرم ایران نیز علیرغم امكانات بالقوه و بالفعل نتوانسته است جایگاه خود را تثبیت نماید.

ایران با پرورش 48 میلیون رأس گوسفند (84/3% گوسفند جهان) و 16 میلیون رأس بز (3% بز جهان) سهم كمی‌از صادرات را عهده دار می‌باشد[1]. كشتار سالانه انواع دام سبك و سنگین در كشور ایران 30 میلیون رأس می‌باشد كه بعبارتی روزانه 82000 رأس را شامل می‌شود كه 70000 رأس آن سبك می‌باشد و با احتساب روزهای كار در سال، معدل روزانه 92000 جلد پوست سبك می‌باشد[2]. همانطور كه گفته شد عمده صادرات ایران بصورت سالامبور و چرم نیمه تكمیل شده می‌باشد و اكثراً مرغوبترین پوستها به خارج صادر می‌گردد. و تولید كننده چرم و البسه چرمی‌داخلی مجبور است از پوست و چرم با كیفیت پایین تر استفاده نماید.

صادرات سالانه 19-20 میلیون جلد سالامبور، حدود یكصد میلیون دلار ارزآوری را در بر خواهد داشت و اگر تبدیل به لباس و محصولات چرمی‌شود تا یك میلیاد و چهارصد میلیون دلار ارزآوری دارد. تحقق چنین دستاوردی جز با اعمال مدیریت صحیح و استفاده از تكنولوژی پیشرفته و در فضای تولید مناسب ممكن نمی‌باشد در حالیكه در صورت تغییر بینش و فعالیت علمی‌می‌توان محصولات متنوع و قابل رقابت در بازارهای جهانی تولید نمود و از طریق توسعه این صنعت علاوه بر ارزآوری فراوان، برای تعداد زیادی از افراد جامعه اشتغال نیز ایجاد نمود كه این گام با سیاست های نظام جمهوری اسلامی‌در جهت توسعه صادرات غیر نفتی و اولویت ایجاد اشتغال در جامعه جوان كشور ایران هم راستا بوده و ضرورت پرداختن به آن از اولویت های اقتصادی-بازرگانی كشور قلمداد می‌گردد[3].

پیشینه تحقیق:

جدید بودن موضوع تحقیق، یكی از ویژگی های این پژوهش می‌باشد. در خصوص صنعت چرم پژوهش های اندكی در دانشگاهها صورت گرفته است و تحقیقات قبلی نیز بصورت كلی و محض به صنعت چرم و صادرات و واردات آن نگریسته اند ولی هیچكدام با دید مدیریتی به این مسأله نپرداخته اند. لازم به ذكر است كه تنها دو عدد پایان نامه كارشناسی ارشد در زمینه صنعت چرم تدوین شده اند كه اولی به نام «قیمت تمام شده محصولات چرمی»[4] و با دید حسابداری به مسئله نگریسته است و دومی‌به نام «چرم، صادرات و واردات»[5] بصورت كلی و صرفاً با دید اقتصادی و تراز بازرگانی به این مسئله پرداخته است كه هر دو از لحاظ محتوایی با پژوهش حاضر تفاوت دارند – و در حدی كه پژوهشگر تحقیق نموده است می‌توان گفت در خصوص صادرات محصولات چرمی‌سبك و با دید مدیریتی این اولین پژوهش دانشگاهی می‌باشد.

همچنین باید یادآور شد كه بجز طرحهای تحقیقاتی بنام طرح مطالعاتی ارتقاء كیفیت، بهره وری و كاهش ضایعات در واحدهای تولیدی چرم كه توسط مدیریت صنایع كوچك وزارت صنایع انجام شده است و نیز طرح مطالعاتی بنام بازار جهانی پوست، چرم و كفش چرمی‌كه توسط مركز پژوهش های بازرگانی وزارت بازرگانی صورت گرفته است و كتاب دوجلدی شیمی‌پوست و چرم كه با كمك بانك صنعت و معدن به چاپ رسیده است كار قابل ملاحظه دیگری توسط وزارت خانه ها و ادارات تابعه آنها صورت نگرفته است و سایر اطلاعات موجود دریافتی از سازمانهای دولتی اكثراً به صورت جسته و گریخته و بی نظم بوده و تا حدی، مغایر با اطلاعات سازمان های دیگر می‌باشد.


جهت دریافت فایل بررسی وضعیت فروش محصولات چرمی‌ سبک (داخلی – خارجی) لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 8,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی وضعیت فروش محصولات چرمی‌ سبک (داخلی – خارجی) , دانلود بررسی وضعیت فروش محصولات چرمی‌ سبک (داخلی – خارجی) , محصولات چرمی‌ سبک , فروش محصولات چرمی‌ سبک , اقتصاد , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر