امروز: پنجشنبه 6 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

تاریخچه آندوسكوپی

تاریخچه آندوسكوپی دسته: پزشکی
بازدید: 87 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 49 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 82

تاریخچه آندوسكوپی در 82 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

قیمت فایل فقط 9,900 تومان

خرید

 تاریخچه آندوسكوپی در 82 صفحه word  قابل ویرایش با فرمت doc


تاریخچه آندوسكوپی

كلمه آندوسكوپ از 2 كلمه یونانی به معنای « درون  » و « دیدن » تشكیل شده است . عبارت endoscopy به معنای استفاده از تجهیزات برای معاینه درون ارگان های حفره مانند بدن به صورت دیداری است . در علم پزشكی از دیر باز تمایل و رغبت برای دیدن اجزای درون بدن نیروی محركی بوده است تا بدان وسیله بتوان به بیماران كمك كرد . در كنار جراحی باز ، این روش معاینه و  جراحی با كمترین تهاجم به بدن ، روشی ظریف و استادانه و ماهرانه البته با كمترین مشكل برای بیمار محسوب می شود .

طبیعت راه رسیدن به این هدف را فراهم آورده است . دستیابی به درون ، از طریق حفرات و سوراخ های بدن انسان امكان پذیر است .

برای اولین بار در سال 1868 ، آدولف كاسمال با وارد كردن لوله ای غیر قابل انعطاف به داخل معده یكی از بیماران خود آندوسكوپی (gastrointestinal) Gl را پایه گذاری كرد . در سال 1881 پزشك اتریشی آقای johann bonmilulioz به دنبال تحقیقات صورت گرفته با همكاری صنعتگران معروف آن زمان مبادرت به اختراع اولین گاستروسكوپ نمود كه انتهای دیستال آن (distal tip) نوری داشت كه توسط لامپ پلاتینی تامین می شد در ادامه تحقیقات ارزشمند جهت ساخت اولین گاستروسكوپ جایگزینی فرم خاصی از لامپ ادیسونی به لامپ پلاتینی نیز مورد بررسی قرار گرفت . در سال Elsner گاستروسكوپ غیر قابل انعطافی را عرضه نمود كه از سیستم لنزی بهره مند بود . به همین سبب امكان استفاده از نوك ابزار دستگاه به صورت لاستیكی میسر و به تبع آن صدمات به حداقل می رسید .

امروزه در مسیر پیشرفت و  تكامل علم آندوسكوپی از سیستم های نور پیشرفته ای برای انتقال تصاویر و همچنین انتقال نور و روشنائی بهره گرفته می شود و این در حالی است كه حدود 100 سال پیش انتقال تصویر حتی بدون استفاده از لنز و تنها با استفاده از یك تیوپ صورت می گرفته است .

اگر چه ساخت آندوسكوپ های نیمه انعطاف پذیر تحول بزرگ در سیر مراحل تكامل آندوسكوپ ها بود اما عدم توانائی آن ها در برداشتن نمونه های بیوپسی و محدودیت دید تمامی زوایا باعث گردید تا آندوسكوپ های فیبر نوری ارایه شوند . در سال 1965 تیم تحقیقاتی متشكل از Curtis , Hirschowitz موفق شدند اجزاء فیبروسكوپ را مهیا كنند ولی تنها مشكلی كه در این زمینه وجود داشت كیفیت پایین دسته فیبرهای نوری بود كه به دلیل  نشت نور بین پرتو ها به وجود می آمد .

با استفاده از پوشش شیشه ای با ضریب شكست كمتر این مشكل نیز تا حدی
مرتفع گردید و بدین ترتیب اولین فیبروسكوپ در سال 1957 به جامعه پزشكی عرضه شد .

در حال حاضر از آندوسكوپ ها نه تنها در درمان بیماری ها و نه تنها در علم پزشكی بلكه در علم مكانیك ( دیدن اجزا و قطعات درون ماشین آلات مختلف ) و باستان شناسی ( نگاه كردن به سازه های درونی كلیساهای قدیمی با استفاده از تلسكوپ آندوسكوپ ها ) نیز استفاده می شود .

منابع نور

در گذشته منبع نور مورد استفاده در آندوسكوپی ، لامپ های تصویر تنگستن بودند كه بر سر تلسكوپ گذاشته شده و به داخل بدن فرستاده می شد ، چون این لامپ ها از ابتدا به منظور خاص آندوسكوپی طراحی آن ها هدر می رفت یا به اصطلاح گم می شد و دلیل آن هم این بود كه نقاط نورانی خروجی از لامپ (outpur spot) از نظر اپتیكی با ناحیه فعال الیاف فیبر نوری همخوانی كافی نداشتند . به علاوه نور لامپ های تنگستن زرد رنگ است و این موضوع روی ظاهر رنگ بافت تاثیر می گذارد كه این پدیده هم به نوبه خود می تواند ظاهر منطقه ملتهب را عوض كند .

منابع نور با شدت پایین ( منابع نور آزمایشگاهی ) و منابع نور با شدت بالا

یك منبع نور استفاده شده برای آندوسكوپی بایستی شرایط زیر را دارا باشد .

1 ـ روشنائی كافی كه بتواند میدان دید را به خوبی روشن كند و همچنین خلوص رنگ بالا كه از طریق آن بتوان به معاینات و جراحی های آندوسكوپی در نقاط ظریف و حساس بدن پرداخت .

2 ـ تشعشع مادون قرمز كه منجر به انتقال حرارت تشعشعی به داخل حفرات بدن می شود تا حد امكان حداقل گردد ( این تشعشعات ممكن است منجر به سوختن بافت در محل تماس با آن شود )

3 ـ الكتریكی منابع تغییر مبدل ها بایستی از پرسنل  اتاق عمل كاملا ایزوله شده باشند طوری كه هیچ گونه ارتباطی در این بین برقرار نباشد .

4 ـ فن های استفاده شده برای كاستن حرارت نبایستی حجم خیلی زیادی از فضا را اشغال كنند طور كه باعث ایجاد اغتشاش (tubulence) و نویز و سر و صدای اضافی بشوند .

با پیشرفت علم آندوسكوپی تقاضای فرایند هایی برای استفاده از منابع نور با شدت بالا صورت گرفت . این منابع امروزه به طور وسیعی در موارد زیر استفاده می شوند :

جهت دریافت فایل  تاریخچه آندوسكوپی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 9,900 تومان

خرید

برچسب ها : تاریخچه آندوسكوپی , آندوسكوپی , آندوسكوپی , تحقیق تاریخچه آندوسكوپی , تاریخچه آندوسكوپی , دانلود تاریخچه آندوسكوپی , دانلود تحقیق تاریخچه آندوسكوپی , تاریخچه آندوسكوپی , دانلود مقاله تاریخچه آندوسكوپی , دانلود تحقیق درمورد آندوسكوپی , پروژه دانشجویی , دانلود پایان نامه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر