امروز: یکشنبه 16 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی تعریف کسب و کار

بررسی تعریف کسب و کار دسته: کارآفرینی
بازدید: 77 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 57 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 36

بررسی تعریف کسب و کار در 36 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

بررسی تعریف کسب و کار در 36 صفحه ورد قابل ویرایش



تعریف کسب و کار

مقدمه :

نویسندگان مختلف، تعاریف متفاوتی از کسب و کار دارند. در واژه نامه‌ی آکسفورد[1]، کسب و کار به معنی خرید و فروش و تجارت آمده است. در واژه نامه‌ی لانگ من[2]، کسب و کار به فعالیت پول در آوردن و تجارتی که از آن پول حاصل شود، گفته می‌شود.

به زبان ساده، کسب و کار عبارت است از حالتی از مشغولیت و به طور عام، شامل فعالیت‌هایی است که تولید و خرید کالاها و خدمات با هدف فروش آنها را به منظور کسب سود، در بر می‌گیرد.

1. بر طبق نظر (ارویک و هانت)[3]  و کاری که در آن خدمات یا کارهایی که دیگر افراد جامعه به آن نیاز دارند و مایل به خرید آن هستند و توان پرداخت بهای آن را دارند، تولید، توزیع و عرضه می شود. ، کسب و کار عبارت است از هر نوع کسب

2. (پترسن و پلومن)[4] بر این باورند که هر تبادلی که در آن خرید و فروش صورت گیرد، کسب و کار نیست، بلکه کسب و کار، هر نوع تبادل تکراری و تجدید شونده ی خرید و فروش است.

3. پروفسور (اون)[5] ، کسب و کار را یک نوع کاسبی می داند که طی آن کالاها یا خدمات برای فروش در بازار تولید و توزیع می شوند.

بنابراین با توجه به تعاریف یاد شده می توان دریافت که کسب و کار با خرید و فروش کالاها، تولید کالاها یا عرضه ی خدمات، به منظور به دست آوردن سود، سر و کار دارد.  با توجه به تعاریف یاد شده، ویژگیهای کسب و کار، عبارتند از:

1. فروش یا انتقال کالاها و خدمات برای کسب ارزش

2. معامله ی کالاها و خدمات

3. تکرا رمعاملات

4. انگیزه ی سود (مهمترین و قدرتمندترین محرک اداره ی امور کسب و کار)

5. فعالیت توأم با ریسک، کسب و کار، همیشه بر آینده متمرکز است و عدم اطمینان، ویژگی آینده است. از این رو، همواره کسب و کار توأم با ریسک است.

 کسب و کار روستایی

اكنون توسعه‌ی روستایی بیش از گذشته با پدیده‌ی كارآفرینی سرو كار دارد. مؤسسات و شخصیت‌های رواج دهنده‌ی توسعه‌ی روستایی، كارآفرینی را به منزله‌ی یك مداخله‌ی راه‌بردی می‌دانند كه می تواند فرایند توسعه‌ی روستایی را تسریع بخشد اما به نظر می‌رسد كه همگی آنها بر نیاز به گسترش بنگاه‌های اقتصادی روستایی نیز توافق دارند. آژانس‌های توسعه، كارآفرینی روستا را به عنوان یك نیروی اشتغال‌زای بزرگ، سیاست‌مداران آن را همچون یك راه‌برد كلیدی برای جلوگیری از ناآرامی در مناطق روستایی، و كشاورزان، آن را وسیله‌ای برای بهبود درآمد خویش می‌دانند.به این ترتیب، كارآفرینی از نقطه نظر تمام این گروه‌ها به عنوان وسیله‌ای برای بهبود كیفیت زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و ابزاری برای تثبیت اقتصاد و محیطی سالم تلقی می‌گردد. در شرایط وجود یك سمت‌گیری كارآفرینانه در قبال توسعه‌ی روستایی، این موضوع پذیرفته می‌گردد كه كارآفرینی، یك نیروی مركزی برای نیل به رشد و توسعه اقتصادی است. بدون آن، دیگر عوامل توسعه به هدر رفته و تلف می‌شود؛ با این حال، پذیرش این نكته نمی‌تواند به تنهایی به توسعه‌ی روستایی و پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی بیانجامد. كارآفرینی در نواحی روستایی در جستجوی تركیب واحدی از منابع، هم در درون و هم در خارج از فعالیت‌های كشاورزی است. مثال‌های متنوعی از كاربردهای غیركشاورزی منابع موجود همچون: گردشگری، آهنگری، درود گری، ریسندگی و مثال‌هایی از تنوع بخشی به فعالیت‌های نه چندان وابسته به كشاورزی در زمینه‌های منابع آب، اراضی جنگلی، ساختمان، مهارت‌های موجود و توانمندی‌های محلی وجود دارد كه همگی با كارآفرینی روستایی متناسب است. تركیب كارآفرینانه‌ی این منابع در رشته فعالیت‌هایی همچون: تسهیلات گردشگری، ورزش و اوقات فراغت، آموزش فنی و حرفه‌ای، خرده فروشی و عمده فروشی، فعالیت‌های صنعتی (در سطح مهندسی و استاد كاری)، خدمات مشاوره‌ای، تولیدات با ارزش افزوده بالا ( همچون گوشت، شیر، فرآورده‌های چوبی و سایر فعالیت‌های خارج از مزرعه تجلی می‌یابد.

 كارآفرینی روستایی اساساً تفاوتی با كارآفرینی در شهر ندارد جز اینكه باید آن را در فضای روستا تصور نمود. پترین (1994) كارآفرینی روستایی را مجموع سه گزاره ذیل تعریف می‌نماید:

1. نیرویی كه سایر منابع را برای پاسخگویی به یك تقاضا بی‌پاسخ بازار بسیج می‌كند

2. توانایی خلق و ایجاد چیزی از هیچ

3. فرآیند خلق ارزش به وسیله امتزاج مجموعه واحدی از منابع درراستای بهره‌گیری از یك فرصت

آنچه در مجموع می‌توان برای تعریف مقوله كارآفرینی روستایی بكار برد عبارتست از:

”بكارگیری نوآورانه منابع و امكانات روستا در راستای شكار فرصت‌های كسب ‌و كار“

این نوع کسب و کارها با توجه به اندازه‌ی کوچک روستاها، در مقیاسی کوچک هستند و اغلب بین 10-20 نفر بوده و با توجه به غالب بودن فعالیت‌های کشاورزی و کارگاهی از کارایی خاصی برخوردارند. با توجه به تغییرات عصر کنونی و ورود به جامعه‌ی اطلاعاتی، کسب و کارهای روستایی نیز در نوع دچار تغییر و تحول شده‌اند و انواع کسب وکارهای خدماتی، تولیدی، صنعتی و فناوری اطلاعات  در آن دیده می‌شود.

اصول کسب و کار

با توجه به تعاریفکسب و کار، ویژگی‌های کسب و کار، عبارتند از:

1. فروش یا انتقال کالاها و خدمات برای کسب ارزش

2. معامله‌ی کالاها و خدمات

3. تکرار معاملات

4. انگیزه‌ی سود (مهم‌ترین و قدرتمندترین محرک اداره‌ی امور کسب و کار)

5. فعالیت توأم با ریسک. کسب و کار، همیشه بر آینده متمرکز است و عدم اطمینان، ویژگی آینده است. از این رو، همواره کسب و کار، توأم با ریسک است.

اصول توسعه‌ی کسب و کار:

                        آشنایی با نام شرکت‌ها

                        آشنایی با نام محصول

                        آشنایی با نام بنیانگذار

                        آشنایی با مهارت‌های كسب و كار

اهداف کسب و کار:

باور عمومی این است که تنها هدف کسب و کار، به دست آوردن سود اقتصادی است، در حالی که این امر، واقعیت ندارد. آرویک معتقد است همان طور که انسان تنها با هدف خوردن زندگی نمی‌کند، تنها هدف کسب و کار هم، کسب سود نیست. بنابراین، کسب و کارها هم دارای اهداف اقتصادی اند و هم اهداف اجتماعی‌اند

طرح كسب و كار (Business Plan)

تعریف: طرح كسب و كار سندی مكتوب است كه جزئیات كسب و كار پیشنهادی را مشخص میكند. این سند باید ضمن تشریح موقعیت كنونی ، نیازها ، انتظارات و نتایج پیش بینی شده را شرح دهد و كلیه جوانب آن را ارزیابی كند.



طرح هم برای صاحب آن و هم برای حمایت كنندگان مالی آن، به دلایل زیر لازم است:

1- مهم آن است كه مالك درباره هدف خود از كسب و كار و منابعی كه برای آن نیاز دارد به دقت فكر كند. این موضوع در برآورد میزان سرمایه مورد نیاز، به وی كمك خواهد كرد.

2- بعید به نظر میرسد كه مالك كسب و كار، برای راه اندازی آن سرمایه كافی داشته باشد. حمایت كنندگان مالی-بانكها یا سرمایه گذاران ریسكی-باید متقاعد شوند كه سرمایه گذاری در كسب و كار جدید، منطقی و درست است.

3- فرض بر این است كه اگر كسب و كار ایده خوبی نداشته باشد، هم برای صاحب آن و هم برای حمایت كنندگان مالی آن، باید این موضوع را در مرحله برنامه ریزی و قبل از هدر رفتن مقدار زیادی از زمان و هزینه، شناسایی كنند.



اجزای یك طرح كسب و كار:

1- اهداف كلی

2- مشخصات مجری طرح و همكاران

3- تعریف و توصیف كسب و كار

4- تحلیل استراتژی بازار

5- تحلیل مالی

6- خلاصه

طرح كسب و كار نشان دهنده چیست؟

آماده كردن یك طرح كسب و كار نتیجه نهایی روند طرح ریزی نیست ، بلكه تحقق طرح ، هدف نهایی است. با این وجود نوشتن طرح یك مرحله میانی مهم است. طرح نشان می دهد كه بمنظور یك كسب و كار محرز ، بررسیهای دقیق در ایجاد كسب و كار انجام شده است و برای راه اندازی آن كارآفرین ، وظیفه اش را انجام داده است.



هدف طرح

وجود یك طرح كسب و كار رسمی ، صرفنظر از اندازه كسب و كار آن ، به همان اندازه كه برای راه اندازی مهم است برای یك كسب و كار برقرار ( محرز ) نیز مهم است.

این طرح چهار عمل اصلی را بصورت زیر انجام می دهد:



1- به مدیر یا كارآفرین كمك می كند كه جوانب و پیشرفت پروژه یا كسب و كارش را مشخص ، متمركز و بررسی كنند.



2- یك چهارچوب منطقی و حساب شده ایجاد می كند تا در آن یك حرفه بتواند توسعه یابد و تدابیر مربوط به آن حرفه را در چند سال آینده دنبال می كند.



3- بعنوان ماخذ و مبنایی برای مذاكره با اشخاص ثالث مانند سهامداران ، دفاتر نمایندگی ، بانكها ، سرمایه گذاران و ... بكار می رود.



4- معیاری را برای سنجش وضعیت واقعی كسب و كار در برابرآنچه كه باید باشد، ارائه می دهد.



همانطور كه دو شغل مثل هم وجود ندارد و بنابراین طرحهای كسب و كار مانند هم نیز وجود ندارد. از آنجائیكه ، برخی موضوعات در طرح به یك طیفی از كسب و كارها مرتبط هستند بنابراین این امر مهم است كه مفاد و مندرجات طرح ها با امور فردی متناسب باشد. با این حال ، بیشتر طرح ها از یك ساختار آزموده شده و نظر عمومی بر روی ( در مورد ) آماده سازی طرحی ك بطور وسیعی قابل اجراست متابعت می كنند.

طرح كسب و كار می بایست نگرشی واقع بین از پیش بینی ها ومقاصد بلندمدت داشته باشد. این دید و نگرش چهارچوبی را به وجود می آورد كه طرح باید در آن فعالیت كند و نهایتا" یا موفق می شود یا شكست می خورد. برای مدیران و یا كارآفرینانی كه به دنبال حمایت خارجی هستند ، آماده كردن یك طرح جامع ، موقیت را در افزایش بودجه ها یا تجهیز پشتیبان ضمانت نخواهد كرد. عدم وجود یك طرح منطقی ، یقینا شكست را حتمی خواهد كرد.

ج)مهمترین راهكار های استراتژیك توسعه روستایی عبارتنداز:

1-تغییرنگرش حاكم براذهان مدیران ومردم نسبت به روستا ازطریق:فرهنگ سازی بوسیله رسانه های جمعی وعمومی،برجسته سازی وتوجه ویژه به مناطق روستایی درنظام آموزشی،ابراز توجه ویژه به روستاها توسط مدیران ارشد(مثل اقامت آنان درروستاها)و...

2-جذاب سازی فضای روستایی كشورازطریق:توسعه هدفمند فضاهای فرهنگی وآموزشی روستاها،ایجادمراكز تفریحی،اقامتی،سیاحتی درروستاها

3-تكمیل وتكامل جامعه اطلاعاتی روستایی كشورمانند ایجادارتباطات مخابراتی،ارتقای سواد اطلاعاتی آنان ونزدیك سازی فرهنگ شفاهی روستائیان بافرهنگ مكتوب دیجیتال.

4-تشكیل خوشه های دانشی روستایی وتوسعه زیرساخت های دانشی مثلتدوین نقشه صنایع روستایی كشور،ایجادوتوسعه مراكز تحصیلی وآموزشی(بخصوص آموزش های كاربردی)،ارتقای سطح سوادروستائیان وآموزش آنان دربكارگیری روش ها وفناوری های نوین

5-نوسازی مناطق آسیب دیده ی روستایی وتوسعه اشتغال زایی درروستاهای كشور از طریق حاكم سازی فضای كارآفرینی وایجادپارك های كارآفرینی درمراكز ومناطق مستعدوهمچنین حمایت از فارغ التحصیلان روستایی برای راه اندازی كسب وكاردرروستاها

6-شكوفاسازی اقتصادروستایی وتاسیس روستاهای نوین كه ازجهات موقعیت وامكانات همپای شهرهاباشند،توسعه صنایع دستی وروزآمدسازس آنها،جذب سرمایه گذاران خارجی وبخش خصوصی به سمت روستاهاوفرهنگ سازی برای تغییر الگوهای مصرف وتولیددرروستا.

د)برنامه های توسعه روستایی باید به مواردی همچون:ایجاداشتغال دربخشهای غیركشاورزی،كنترل جمعیت،توسعه اجتماعی وشهرسازی روستا،كاهش مهاجرت به شهرها،افزایش سطح رفاه،تاكیدبرجذب وتوسعه ی فناوری های جدید وآموزش وتربیت نیروی انسانی ماهرتوجه داشته باشد.



ه)چالش های توسعه روستا عبارتنداز:

1-عدم دسترسی به سرمایه وامكانات

2-مشكل درعرضه كالاها وخدمات

3-تاكیدبریك صنعت یاكسب وكارخاص

4-وجودپدیده حاشیه نشینی وتمایل شدید به مهاجرت

5-گسترش روزافزون تغییركاربری اراضی زراعی

6-امكان ریسك كمتر درروستاها

7-كمبود سازمانهای حمایت كننده

و)استراتژی های عمده برنامه های توسعه روستایی عبارتنداز:

1-توسعه كشاورزی(تولیدموادغذایی،تولیدمحصولات صنعتی،فراوری محصولات و...)

2-توسعه یكپارچه روستایی

3-صنعتی نمودن روستاها

4-توسعه مراكزرشدروستایی



ز)نقش كارآفرینی درتوسعه اقتصادی روستا:

1-دستیابی روستائیان به كالاها وخدمات موردنیاز

2-رشد اقتصادی روستاها

3-كاهش پدیده ی مهاجرت به شهرها

4-ارتقای سطح امنیت اجتماعی ورفاه درروستاها

5- تشویق به ایجاد كسب وكارهای جدید

6-تشویق كسب وكارهای موجودبه توسعه



ح)پیش نیازهای توسعه كارآفرینی درروستاها:

1-توسعه فرهنگ كارآفرینی

2-آموزش كارآفرینی

3-توسعه ی زیرساخت های كارآفرینی

4-سه استراتژی اساسی توسعه كارآفرینی روستایی شامل:جذب كسب وكارهاازمناطق دیگر،حفظ وتوسعه ی كسب وكارهای موجود ازطریق سیاستهای حمایتی وحمایت از ایجاد كسب وكارهای جدیدازدل خودمناطق روستایی می باشد.



ط)راهبردهای بلندمدت توسعه كارآفرینی روستایی عبارتنداز:

1-ایجادشرایط ویژه برای معكوس نمودن روند مهاجرت

2-اصلاح وتغییر الگو ی توزیع ومصرف انرژی

3-توسعه وبهینه سازی شبكه های حمل ونقل

4-ممنوعیت تغییركاربری اراضی باغی،زراعی وعرصه های جنگلی ومرتعی

5-بهبود مدیریت واصلاح شیوه های تولید دربخش های كشاورزی

6-توسعه صنایع تبدیلی زود بادرمناطق مستعد

7-اقتصادی نمودن كالاهای كشاورزی وروستایی

8-دستیابی همگانی به آموزش های مقدماتی،ترویج وبهبودشكاف های طبقاتی وارتقای توانمندی های زنان روستایی

9-ارتقای سطح سلامت،ایجادمحیط های زندگی مفرح ونشاط انگیز

10-حمایت موثرازتشكیل وتوسعه تعاونی ها وایجادوگسترش مجتمع های تعاونی روستایی

11-تشكیل گروه های پس اندازخودگردان برای تامین بخشی ازنیازهای مالی پروژه های كارآفرینی

12-ایجادسیستم های اعتباری كوچك بمنظور ارایه تسهیلات مثل تاسیس بانك روستایی

13-ایجادمراكزآموزشی تلفیقی بمنظورارائه خدمات آموزش ومشاوره درزمینه های مختلف بازاریابی،مراقبت ازحیوانات اهلی،صنایع دستی وسایرمهارت های موردنیاز

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه کارافرینی بررسی تعریف کسب و کار , طرح توجیهی بررسی تعریف کسب و کار , کارآفرینی بررسی تعریف کسب و کار , دانلود پروژه بررسی تعریف کسب و کار , دانلود کارآفرینی بررسی تعریف کسب و کار , طرح توجیه فنی بررسی تعریف کسب و کار , توجیه اقتصادی بررسی تعریف کسب و کار , تعریف کسب و کار

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر